DE GAMLES KRIG

DE GAMLE KJEMPER DE UNGES KRIG

John Perry gjorde to ting på sin syttifem års dag. Først besøkte han graven til sin kone. Så meldte han seg frivillig inn i hæren.

Den gode nyheten er at menneskeheten endelig har kommet seg ut til stjernene. Den dårlige nyheten er at det er få planeter man kan bosette seg på – og fremmede raser er villig til å kjempe om dem. Og vi kjemper tilbake. Langt fra jorden har kampene pågått i årtier: brutalt, blodig og uendelige.

Det aller meste av menneskehetens ressursene er i Colonial Defense Forces, og alle vet at når man når pensjonistalderen, så kan man melde seg til tjeneste. CDF vil ikke ha unge mennesker; de vil ha menn og kvinner med kunnskap og ferdigheter bare et langt liv kan gi. Man blir fraktet fra jorden for aldri å komme tilbake. Man tjener to år i krigen, og skulle man overleve, vil man få en bopel etter eget ønske på en av våre erobrede planeter.

John Perry melder seg til tjeneste. Han tror han vet hva som venter ham. Men kampene som er lysår hjemmefra er hardere enn han kunne se for seg. Og han ventet aldri det de skulle gjøre ham til.

’De gamles krig’ er den første av fire bøker i serien. Den var nominert til Hugo prisen, og er vinner av John W. Campbell prisen for beste nye forfatter. Paramount har kjøpt filmrettighetene, og Wolfgang Petersen (Das Boot, Neverending Story) skal regissere. Filmen har premiere sommeren 2013.

Sagt om “De gamles krig”

Selv om mange sci-fi forfattere mer eller mindre fortsetter i Robert A. Heinleins fotspor, er Scalzis fabelaktige første roman et svært originalt konsept som likevel trkeker tankene mot den gamle mesteren. –PUBLISHERS WEEKLY

Solid... Scalzi klarer å unngå de fleste klisjeene innen militær sci-fi og leverer lynraske kampscener og er tro mot vitenskapen som underbygger historien.–SAN FRAN CHRONICLE

Tankevekkende!–Entertainment Weekly

Pocket: 129,- ISBN: 9788293059639
Kommer januar 2013
Omslaget vist øverst på siden er et utkast.