Vendettas blogg

Sci-fi til folket del III: John Scalzi – De gamles krig

Da var det klart med nok en forfatter i vår serie med sci-fi-titler som skal utgis i januar 2013. Så langt har vi gått ut med fabelaktige navn som Joe Haldeman, Orson Scott Card og Neal Stephenson.

Men da var det klart for en tittel av litt nyere dato, nemlig John Scalzis De gamle krig (Old Man’s War). Dette er en ekstremt underholdende og klok roman om alderdom, krig, politikk, historie, kolonisering og utenomjordiske kulturer.

Om boka:

- John Perry gjorde to ting på syttifemårsdagen. Først besøkte han sin kones grav. Så meldte han seg frivillig til hæren.

Den gode nyheten er at menneskeheten endelig har kommet seg ut til stjernene. Den dårlige nyheten er at det er få planeter man kan bosette seg på – og fremmede raser er villig til å kjempe om dem. Og vi kjemper tilbake. Langt fra jorden har kampene pågått i årtier: brutalt, blodig og uendelig.

Storparten av menneskehetens ressursene finnes i Colonial Defense Forces, og alle vet at dagen man når pensjonistalderen,  kan man melde seg til tjeneste. CDF vil ikke ha unge mennesker; de vil ha menn og kvinner med kunnskap og ferdigheter bare et langt liv kan gi. Man blir fraktet fra jorden for aldri å komme tilbake, tjener to år i krigen – og skulle man overleve – får man en bopel etter eget ønske på en av de erobrede planetene.

John Perry  tror han vet hva som venter, men kampene som er lysår hjemmefra er hardere enn han kunne se for seg. Og den han ble, var også uventet.

’De gamles krig’ er den første av fire bøker i serien. Den var nominert til Hugoprisen, og er Scalzi vant John W. Campbell-prisen for beste nye forfatter. Paramount har kjøpt filmrettighetene, og Wolfgang Petersen (Das Boot, Troja Neverending Story) skal regissere. Filmen har premiere sommeren 2013.

Vi gleder oss!

1


Discussion

  1. Mari - Flukten fra virkeligheten  April 24, 2012

    Hurra! Jeg elsker den boken og jeg håper Scalzi nå vil få mange nye, norske fans! Kanskje jeg bør lese den på nytt igjen når boken utgis på norsk. Boken fortjener et lengre innlegg på bloggen enn å kun bli nevnt i forbifarten over favoritter fra 2009.

    (reply)

Add a Comment