SCIENCE FICTION FRA VENDETTA

I februar slipper Vendetta Forlag hele seks av sine favorittbøker innenfor vår favorittsjanger. Science fiction har dessverre ikke den aller største lesegruppen på norsk, i Norge, men vi tror og håper at vi kan bidra med å øke interessen med disse bøkene til en god pris.

I leseprøven som er gratis, og som i disse dager (november, desember og januar) sendes ut til bokhandlere finner du informasjon og utdrag fra følgende seks bøker og forfattere:

ORSON SCOTT CARD

Orson Scott Card har skrevet en rekke romaner, blant de mest kjente er Enders spill, De dødes talsmann og Enders skygge. Bøkene hans er oversatt til 32 språk, og lest av millioner av mennesker i alle aldre. Romanene hans slukes av lesere i alle aldre, og med sin bruk av unge, men intelligente og modne barn, har han også blitt en forfatter man ofte bruker i undervisning.

Enders spill
Enders spill er en av de mest innflytelsesrike science fiction-bøkene de siste 25 årene. Det er vanskelig å tenke seg Harry Potter og Hunger Games uten Enders spill.

For å sikre verden mot en fiendtlig utenomjordisk invasjon, aler verdens regjeringer mer eller mindre opp barnegenier og trener dem til å bli soldater. Andrew ”Ender” Wiggins blir vervet til Krigsskolen allerede som seksåring, og der må han lære å kjempe og slåss, uten hjelp fra noen andre enn seg selv. Ender kan være menneskehetens siste håp. Den lille gutten blir isolert, tvunget ut i konflikter med medelever og utsatt for et umenneskelig press og enorme forventninger fra sine lærere. Kan Ender være jordens siste håp, og ikke bare bekjempe en ukjent fiende, men også sin egen desperasjon, ensomhet og forakt?
Romanen har solgt i millioner verden over, og oktober 2013 kommer filmen basert på den utrolig populære boken om Ender.

ISBN: 9788293059592
Pris: 129,-

 

NEAL STEPHENSON
Neal Stephenson er en amerikansk forfatter mest kjent for science fiction-bøkene Cryptonomicon og Snow Crash. Med bakgrunn fra fysikk, matematikk og vitenskapshistorie har han skapt et helt unikt univers i sitt forfatterskap, og han blir ansett som en av cyberpunkens fremste forfattere.

Om Snow Crash
På Time Magazines liste over de 100 beste romaner de siste 100 årene, er Snow Crash allerede en klassiker uansett sjanger. Dette er Stephensons tredje roman og var med på å popularisere begreper innenfor teknologi og internett som vi i dag tar for gitt, eksempelvis avatar. Fra åpningen av sin gjennombruddsroman kastes leseren inn i en skremmende og nær fremtidsvisjon. En verden der mafiaen kontrollere pizzabudene, USA eksisterer som et lappeteppe av byer eid av de store korporasjoner, og internett, bedre kjent som metaverset, minner om det vi ble lovet for noen år tilbake. Et unikum av en bok!

ISBN: 9788293059653
Pris: 129,-

 

DAN SIMMONS
Dan Simmons er en science fiction, horror og fantasy-forfatter som er mest kjent for sine to prisbelønte serier, Hyperion og Illium. Bøkene hans er gitt ut på over 30 forskjellige språk, og han regnes som en av vår tids aller beste sci-fi-forfattere. Bøkene hans tar for seg livets store temaer, men pakket inn i utrolige, underholdende handling.

Om Hyperion:
Med en overhengende Armageddon og en galakse i krig, legger syv pilegrimer i vei på en siste reise til Hyperion på jakt etter svarene til de uløste gåtene i sine liv. Hver av dem bærer på et desperat håp – og en fryktelig hemmelighet. Og en av dem kan holde menneskenes skjebne i sine hender.

Med én del Chaucers Canterbury Tales og to deler Keats og Yeats tar Simmons oss med på en fantastisk reise i filosofi, religion og stor fortellerkunst. En oppsiktsvekkende god roman som setter spor hos enhver leser, og som ofte må leses både to og tre ganger til etter siste side.

ISBN: 9788293059646
Pris: 129,-

 

Joe Haldeman
Med universitetsgrader i fysikk og astronomi, samt kreativ skriving – underviser Joe Haldeman nå på det prestisjefylte universitetet MIT. Han har skrevet en hel rekke bøker, og fått enda flere litterære priser. Etter avtjent verneplikt i Vietnam-krigen skrev Haldeman Den evige krigen.

Han har også hatt to perioder som president i Science Fiction writers of America.

Om Den evige krigen
Da den kom ut i 1975 ble Den evige krigen umiddelbart hyllet som en av de sterkeste anti-krigsromanen noensinne skrevet. Haldeman bruker science fiction-sjangerens uendelige grenseløshet til å sette ord på sin frustrasjon og desperasjon over menneskehetens forferdelige krigshissing. Med sin erfaring fra Vietnam friskt i minne, viser han hvor fånyttes og selvforsterkende krig er, og hvordan skadene fra krigshandlinger påvirker psyken til veteraner og samfunnet i sin helhet.

ISBN: 9788293059660
PRIS: 129,-

 

ROBERT RANKIN
Magus av Hermetikkordenen av den gylne rosenkål, 12te dan Dimacmester, poet, eventyrer, fektemester og konsertpianist; storviltjeger, kåret til Best kledde mann i 1933, fjellklatrer, verdensomseiler, profesjonell Shakespeare-skuespiller og toppløs go-go danser. Robert Rankins hobbyer inkluderer passiv røyking, kommunikasjon med de døde og å lyve om bragdene sine. Han bor i Sussex med sin kone og familie. Robert Fleming Rankin begynte å skrive på slutten av syttitallet. Bøkene hans er en unik blanding av science-fiction, fantasy, okkultisme, vandrehistorier, skjemt, meta-fiksjon og latterlige karakterer. Motpaven var hans første bok, og er starten på den nå legendariske Brentford-triologien som teller ni bøker. For fans av Terry Pratchett og Douglas Adams, ikke gå glipp av denne mannen!

Om Motpaven
Man kan si det hele begynte med en rødøyd uteligger med slimete fingre som satte skrekken i deltidsbartenderen Neville. Eller når Archroys kone byttet hans trofaste Morris Minor for fem magiske bønner mens han var på gummifabrikken. Men på en annen side begynte vel dette betraktelig mye tidligere. Sånn cirka for 450 år siden, da en viss mann fra Borgia-familien gikk på denne jord. Pooley og Omally, de skinnende stjernene på Brentfords arbeidsledighetskontor og The Flying Swan, vil ikke ha noe med dette å gjøre, spesielt ikke hvis de heller kan sitte å drikke en iskald pils. Pave Aleksender VI derimot, har helt andre tanker for våre to, fordrukne venner …

ISBN: 9788293059691
Pris: 129,-
JOHN SCALZI
Scalzi er en nyere, og svært populær science fiction-forfatter mest kjent for sin roman De gamles krig fra 2005. Han har skrevet en rekke romaner og sakprosabøker. Han liker også pai, slik alle tenkende vesen burde. Scalzi står også bak den svært underholdende bloggen whatever.scalzi.com.

Om De gamles krig
John Perry gjorde to ting på sin syttifem års dag. Først besøkte han graven til sin kone. Så meldte han seg frivillig inn i hæren.
Den gode nyheten er at menneskeheten endelig har kommet seg ut til stjernene. Den dårlige nyheten er at det er få planeter man kan bosette seg på – og fremmede raser er villig til å kjempe om dem. Og vi kjemper tilbake. Langt fra jorden har kampene pågått i årtier: brutalt, blodig og uendelige. John Perry melder seg til tjeneste. Han tror han vet hva som venter ham. Men kampene som er lysår hjemmefra er hardere enn han kunne se for seg. Og han ventet aldri det de skulle gjøre ham til.

ISBN: 9788293059639
Pris: 129,-